2023-08-28
約左個朋友過嚟食lunch,佢話公司附近有間燒味鋪好正,佢成日買外賣,咁今次就試下堂食啦。lunchtime時間好多人等,不位堂食就等一陣間就有位,好多人都外賣拎走。。餐牌好多選擇,基本上燒味鋪任何配搭都有,想食乜嘢款就自己拼啦🤣仲會附送例湯餐飲。燒腩仔拼燒鵝-鵝油拌麵勁快就有得食啦,鵝油拌麵好大份,本身已經撈好左,聞落去好香,食入口啲粗麵爽口彈牙,一啲都唔油咖,唔好睇粗麵顏色好深色,其實係唔咸咖,好入味好香好好食😋燒腩仔塊皮脆卜卜,五花腩,肥瘦相隔。燒鵝塊皮都係脆咖,食入口係滿口油脂,真係好爽,鵝肉唔柴,軟淋的,份量都好多!叉燒切雞飯呢個燒味飯,叉燒有驚喜!真係燶邊叉燒😍😍叉燒係入口軟淋,半肥瘦叉!所以係對比下,切雞就變得普通,因為叉燒太出色了!手撕雞海蜇腸粉好特別嘅食物,完全未試過,估唔到係咁夾。啲手撕雞撈埋啲甜醬麻將又幾好食喎😂海蜇脆卜卜,沾埋啲甜醬都好夾咖!鹵水豆腐我地再加左2件豆腐,因為佢啲豆腐真係鹵得入味又夠滑。。呢間燒味認真幾好食,價錢相宜。就算外賣燒味軌料加餸都好實惠!
燒腩仔拼燒鵝-鵝油拌麵
叉燒切雞飯
呢個燒味飯,叉燒有驚喜!真係燶邊叉燒😍😍
手撕雞海蜇腸粉
鹵水豆腐
我地再加左2件豆腐,
因為佢啲豆腐真係鹵得入味又夠滑。。
呢間燒味認真幾好食,價錢相宜。
就算外賣燒味軌料加餸都好實惠!