2024-07-05
一到假日最啱就係同摯愛一齊渡過悠閒又舒適既下午今個假日我就同家人黎到好有渡假feel既挪亞方舟度假酒店享受「夏逸菓韻海景下午茶」🏝$468兩位👥 🍰邊享用美食邊欣賞180度全海景,加埋青馬大橋、汀九橋、綿綿沙灘,心情完全放鬆曬😌成個tea set有齊十款富有熱帶風味既精緻茶點,醒胃清新最岩悶熱既夏天,有咸有甜🍰有泰式青木瓜柚子沙律、泰式蟹肉蛋批、泰式炸蝦餅配酸梅醬、泰式燒牛肉包、冬蔭醬帶子酥盒、焦糖香蕉拖肥金寶、泰式奶茶捲、荔枝芒果布甸、菠蘿椰子青檸條、蜜柑石榴白朱古力餅,泰式美點非常開胃美味,另外仲可加$30就可升級至餐酒或特飲,我地就升級咗去花生脆脆、青瓜泡泡兩杯鮮果特飲,飲落幾fresh幾解渴好chill!tea set入面我最鍾意就係泰式蟹肉蛋批同荔枝芒果布甸,同埋「冬蔭醬帶子酥盒」!泰式蟹肉蛋批既外層香脆,入面係新鮮香辣既蝦肉😍荔枝芒果布甸上面有香甜荔枝芒果肉,下面係香滑既布甸🤤而「冬蔭醬帶子酥盒」微辣帶子藏喺酥皮裡,好有驚喜😋享用完下午茶之後就係酒店門口側既沙灘漫步,望住沙灘既棕櫚樹,覺得自己好似去左旅行咁chill🥰