2014-12-01
友人上星期生日,佢話想食好味嘅意大利粉,上 openrice 睇發現呢間餐廳,於是決定試試。由於已訂枱,所以無須等位,整個餐廳都是 outdoor,天氣微涼,所以感覺唔錯。 打開餐牌,好坦白講,啲食物唔算平,朋友好好,幫我慳荷包,二個人食咗兩款意粉(份量唔大架),一個係招牌菜 "卡邦尼意粉",另一個係蕃茄長通粉,跟住叫多一個 pizza。冇叫 Appetizer 及湯,亦冇甜品卡邦尼意粉 - 廚師落咗太多黑胡椒,攪到食唔到原汁原味,呢個比較失望;蕃茄意粉 - 呢個比想像好,個汁好好味,啲蕃茄仔又好好味;西班牙火腿 + 火箭菜 pizza - 呢個唔錯,個批底有少少濃,好食最值得推介係佢哋個餐前飽,唔知乜嘢名,不過好好食,有一件係脆卜卜,長條餅乾又好脆總括呢餐飯都好滿足,不過就真係貴咗少少。
蕃茄意粉 - 呢個比想像好,個汁好好味,啲蕃茄仔又好好味;
總括呢餐飯都好滿足,不過就真係貴咗少少。