2023-07-01 171 瀏覽
今日又帶埋愛犬QQ出發揾食,去咗呢間開咗未夠2個月嘅cafe。呢度都有少少旮旯,距離屯門巿中心都有一段距離,有啲隱世feel,店內外裝修以綠色主打,室內有好多小盆栽放置著,一入去已經覺得好relax,有種脫離煩囂的感覺,雖然店舖不大,可容納大嘅20-30人,但係又唔會坐得好close。叫咗個牛扒all day breakfast,有個窩夫(個窩夫都幾好食,加咗個楓糖醬係上面,咸咸甜甜咁)粟米,煙三文魚,薯仔蛋沙律,原隻芝士大啡菇,牛扒(我覺得牛扒望落都煎得幾靚,但食落好似淡味咗啲)真係幾豐富,食曬都飽,另外叫咗普通版ADB,分別係牛扒換咗腸仔,飲咗latte(咖啡合格)芒果梳打(梳打水用上泰國大象牌,好襯個環境,夏天飲都幾爽😊)唔知係咪今日假期,坐落冇耐,已經好多客人到訪,好快full house。走咗之後先發覺,原來佢哋個招牌係奶茶,一於下次再去試過🤭
走咗之後先發覺,原來佢哋個招牌係奶茶,一於下次再去試過🤭
2023-07-01