2019-12-19
第一次接受Van Gosh Museum係幾個月前係大館, 覺得好特別, 由荷蘭開到黎香港.一早訂左位所以員工直接就帶我地坐好, 唔完全唔需要等. 我地睇左一陣餐牌, 其實黎之前都做左少少資料搜集, 果然, 老公揀左The Sunflowers, 我揀左The Harvest, 分別係五道菜同六道菜, 唔逐一去寫.大部份既菜式上檯後, 員工都會簡單介紹一下菜式, 當然我地未必記得, 亦都唔係每一道都有做到呢個動作, 但食物本身已經係一件藝術品. 本來諗住以Van Gogh呢個主題, 唔多唔少都係gimmick, 點知出黎既效果, 令我地都覺得有驚喜. 整體既食物, 環境同服務都好好. 食到第四道其實開始有d飽, 所以無另外再叫蛋糕或者afternoon tea, 希望下次再去試. 另外, 亦好鍾意佢既setting, 由檯既上菜位, 最道菜既設計, 到花茶set.到甜品時間, 佢地記得幫我係甜品碟上寫上祝福語, 主動提出幫我地影相, 仲有一張即影即有送俾我地留念, 好開心!! 雖然係平日, 但原來六檯入面都有五檯係慶祝生日. 好開心揀左呢度慶祝婚後老公既第一個生日! 我地由六點半左右
我地由六點半左右到十點左右先走, 好耐無試過. 應謝俾左一個圓滿的生日晚餐我地.
題外話/補充資料:
填寫意見卡果時, 有一項問到有無對梵高了解多左, 感覺呢一方面可能除左客人自己了解gallery之外, 員工都可以係呢一方面做多少少.