2004-08-17
呢間分店同其他分店有d 唔同, 佢有自設廚房, 所以有好多bread & cake, 我都唔見其他分店有,如焦糖燉蛋,麵包布丁, 三文魚麵包,車輪包,熱狗...等,今日我就買左兩件其他分店未見過既產品, 拿破崙$5,和蛋糕三文治$5, 呢件拿破崙唔係$3.8 一件既個d西餅拿破崙,佢唔係放在西餅柜, 而係放在麵包架上, 自己夾既,呢件拿破崙,係由一塊酥皮包住件蛋糕,個size大約係5 吋x 2.5 吋,1 吋高左右,裡面有兩片蜜桃,面頭就有crumble,即牛油粒,d crumble 好脆,甜甜地,唔太甜, 味道適中,而d蛋糕就係d原味蛋糕, 好似瑞士卷既味道,不過冇cream既,蛋糕雖然普通, 但好好味道!!至於件蛋糕三文治, 其實同件拿破崙差不多,都係酥皮包住件蛋糕,不過中間冇蜜桃,而面頭就唔係crumble, 而係茶左少少蜜糖(憑我味覺, 我估應該係), 和唧了幾條custard, 少少甜甜地,都唔錯!! 不過,我略嫌兩件產品既底個塊酥皮油左少少!!兩件產品(唔知應該叫做麵包定係蛋糕), 我比較鍾意件拿破崙, 可能因為我鍾意佢面頭個d脆卜卜既crumble啦!! 我諗呢兩件產品係
兩件產品(唔知應該叫做麵包定係蛋糕), 我比較鍾意件拿破崙, 可能因為我鍾意佢面頭個d脆卜卜既crumble啦!! 我諗呢兩件產品係康怡分店至有!