女孩子都夢幻自己做公主👸,最近發現尖沙咀開咗間好似皇宮一樣咁華麗嘅餐廳,今日齊齊約埋閨蜜一齊來個公主夢吧👸🕌!🎀 呢度影相打卡真係一流,店內有一張大梳化同茶几咁啱無人坐,可以俾你影下相扮下貴族。周圍嘅吊燈、壁畫🖼、擺設,都模仿維多利亞女王時期嘅裝修,非常華麗😍😍。我同朋友嘅咗個Dinner Set🍽。餐湯南瓜湯:好濃郁南瓜香味,啖啖都係南瓜蓉,真材實料👍。餐包🍞🥐:香脆鬆軟,仲有少少提子乾。龍蝦配扁意粉🍝:見到賣相都流晒口水,意粉上面有大大隻龍蝦鉗🦂,龍蝦肉夠新鮮,爽口又彈牙,意粉煙韌,不會太稔,龍蝦汁非常濃味,而且仲有啲蜆肉同茄醬🍅,mix埋一齊非常美味。慢煮西班牙栗飼豬鞍配青蘋果沙律🍏,焦糖蘋果醬:慢煮嘅豬鞍肉質特別軟熟嫩滑,好輕鬆已經將佢切開,入口嫩滑無比,可以點少少焦糖蘋果醬,別有一番風味!伴碟焗薯和茄子亦都好香。每日精選甜品:超夢幻☄嘅甜品拼盤🍧,碟邊鋪滿花瓣⚘,擺放精緻,有3種唔同口味,有抹茶慕思、伯爵茶戚風蛋糕🍰、士多啤梨🍓朱古力撻。抹茶幕思「滑不溜口」,綠茶味濃郁;伯爵茶戚風蛋糕係店舖最有名嘅蛋糕,戚風蛋糕最近都好hit,難得呢度有得食,蛋糕又鬆又軟,啖啖茶香味,上面有

我同朋友嘅咗個Dinner Set🍽。

南瓜湯

餐湯南瓜湯:好濃郁南瓜香味,啖啖都係南瓜蓉,真材實料👍。

餐包

餐包🍞🥐:香脆鬆軟,仲有少少提子乾。

龍蝦配扁意粉

慢煮西班牙栗飼豬鞍配青蘋果沙律,焦糖蘋果醬

每日精選甜品

每日精選甜品:超夢幻☄嘅甜品拼盤🍧,碟邊鋪滿花瓣⚘,擺放精緻,有3種唔同口味,有抹茶慕思、伯爵茶戚風蛋糕🍰、士多啤梨🍓朱古力撻。抹茶幕思「滑不溜口」,綠茶味濃郁;伯爵茶戚風蛋糕係店舖最有名嘅蛋糕,戚風蛋糕最近都好hit,難得呢度有得食,蛋糕又鬆又軟,啖啖茶香味,上面有一層忌廉;士多啤梨朱古力撻上面鋪上金箔,即刻變得高貴起嚟,充滿皇室貴氣🕌!

蜜桃紅茶🍑

餐茶:做得貴族一定要揸番個靚靚茶杯,所以我揀咗壺蜜桃紅茶🍑,據稱佢哋唔係用普通嘅茶包,而係用皇室御用茶葉嚟沖,所以茶味會特別濃郁。揸住個靚茶杯,飲一口茶,就宛如身在高雅的環境,染上華麗的氣質,仿如公主般👸🎀。

如果大家都想試下扮貴族,絕對可以考慮吓呢度,一齊走進皇室夢幻的國度🕌!
2019-05-22
餐包