2021-05-02
平時去開Brick Lane食早餐 貪佢抵食又好食 次次都食all day 今日諗住試下新嘢 食佢個smoked salmon eggs benedict啦 一擺低嘅時候 一句對白喺腦度飛左出黎。。。 ‘驚喜唔驚喜? 意外唔意外呀?’ 真係好驚喜真係好意外😨 平時果個豐富到切都無位切嘅all day消失左。。。換黎嘅係呢碟有少少失意加一點落寞嘅兩件eggs benedict 互相依偎簡潔到我差啲以為佢有嘢漏左未擺上碟😢 味道係唔差嘅 食得出佢個三文魚唔係heahea果啲 份量都唔算少 不過隻蛋就略嫌熟左啲 結論係。。。 我下次都係食返all day算啦🤣 事關佢個all day係真係好味同抵食架!怪只怪自己見異思遷 其實除左呢樣嘢之外 佢都有好多嘢值得讚架 佢嘅調味料包括果jam牛油coffee cream都係自助 一啲都唔吝嗇 不過香港人 雖然人地大方 但係大家都記得只取你所需 無謂搞串個party丫😉