2018-03-18 909 瀏覽
呢間餐廳歷史悠久,我間唔中都會嚟幫襯,由於近期呢一區好多新樓落成,人口漸漸增多,餐廳食肆嘅數目比以前亦都多咗好多,餐廳之間嘅競爭都好大,有競爭自然係要進步,可能正是呢個緣故,推大約半年前重新裝修,裝修後嘅感覺截然不同,坦白講,感覺係高檔左不少先不要講食物及服務的質素,裝修後嘅格局,我個人是很喜歡的,喺度Hea下,傾吓計,飲杯野,給人一個悠閑舒服的感覺,如果有機會坐係窗邊的位置,你一定會多坐一回,牆壁,及有一些黑板的感覺都會吸引你的視線停留咁嘅格局,相信都值得大家嚟試吓,當然你會問我除咗格局之外食物嘅質素又如何?坦白講食物質素,我個人覺得只是合格,未裝修之前,可能要求沒現在那麼高,今天總是覺得食物質素追不上現時其他餐廳進步的步伐,好像還停留在一些快餐聽的水準左右今天是星期日,但客人亦不算太多,亦無需等候時間,這正正是客人的選擇!早餐都是比較Basic,唯一要讚一讚的就是他們凍飲的杯子,我很喜歡,始終視覺對於我來講都係一種享受最後要提一提的,就是服務員的態度,他們好像也沒有跟上潮流的步伐,這一方面可以改善一下,加多一點點笑容吧!

香棘菇米缐
凍啡

即磨咖啡

2018-03-18
$35 (早餐)