2024-04-20
記得好耐好耐之前去行山,山林有一間農村開嘅一間小店食過窯燒雞同乞衣雞,食過一次之後知道窯燒雞原來係好好味,可惜因為製作繁複,農村小店已經冇再做……🥲恰巧有日路經元朗逛街見到有間新開嘅窯燒雞店,抱住試吓心態入去試試,點知出品相當有驚喜,與老闆傾談間知道隻雞處理過程真係一d都唔馬虎,燒之前係經過一日風乾,燒出嚟嘅窯燒雞皮薄到好似張紙咁,層皮仲脆到好似食薯片,拆開雞裡面肉嫩多汁,係非常非常之好味,本人從來冇寫個OpenRice食評,食完之後,覺得好值得推介俾大家試試,近年已經好難食到啲咁有質素嘅食物,好味之餘價錢亦唔唔貴,大家有興趣都不妨試一試,因為窯燒雞喺香港唔容易搵到😊👍🏻店內除咗窯燒雞仲有燒骨都好好味,值得一提嘅係佢哋啲小食都好好味,店主好有心精心炮製咗金羅漢果水比客人消暑解熱,總之食後滿意度屬100分