2023-09-17
記得以前成日都食茶木,真係充滿學生時代嘅回憶🤩。估唔到佢依家晚市套餐都幾抵食,食物水準仲比之前高咗👍🏻,有得飲台式手搖飲品🧋就最開心!·單點凡市精選餐點可加$32升級至晚市套餐,配埋甜品🍮/沙律🥗、飲品🥤,台式奶茶茶凍同台式酸梅冰都個人心水推介😋,想再豐富啲仲可以額外追加小食同甜品添~·♡ 台式麻辣牛肉片拼牛筋拌麵 HKD$74麻辣鴨血(台灣直送)拼素鴨估唔到個麻辣牛肉幾有辣勁🌶️,仲有麻香,係入口會令口腔麻痺嘅感覺😝;而拌麵口感幾Q彈,麵質具粗度令口感更具咬口👍🏻。另外仲會附上一小碟麻辣鴨血🤗,食台灣野係一定要有鴨血,你懂的!!·♡ 鹽酥排骨肉燥飯 HKD$82鹽酥排骨好大塊啖啖肉😙,炸得幾香脆,炸粉外皮亦唔會好厚;肉燥飯係估不到的高質😋,咸香中帶少少甜味,用嚟拌飯食真係停唔到口🤩。·♡ 紅蔥地瓜燉牛頰肉 HKD$84會有一個小火爐盛上🔥,一路食都可以保持熱溫,做法貼心💕。牛頰肉份量都幾多,燉得好入味,牛頰肉質地軟腍好易咬開😚,同朋友都好鍾意,推薦!·📍茶木‧台式休閒餐廳荃灣楊屋道1號荃新天地一期地下G60, G62, G79號舖
單點凡市精選餐點可加$32升級至晚市套餐,配埋甜品🍮/沙律🥗、飲品🥤, 台式奶茶茶凍同台式酸梅冰都個人心水推介😋,想再豐富啲仲可以額外追加小食同 甜品添~
♡ 台式麻辣牛肉片拼牛筋拌麵 HKD$74
麻辣鴨血(台灣直送)拼素鴨
估唔到個麻辣牛肉幾有辣勁🌶️,仲有麻香,係入口會令口腔麻痺嘅感覺😝; 而拌麵口感幾Q彈,麵質具粗度令口感更具咬口👍🏻。 另外仲會附上一小碟麻辣鴨血🤗,食台灣野係一定要有鴨血,你懂的!!
♡ 鹽酥排骨肉燥飯 HKD$82
鹽酥排骨好大塊啖啖肉😙,炸得幾香脆,炸粉外皮亦唔會好厚; 肉燥飯係估不到的高質😋,咸香中帶少少甜味,用嚟拌飯食真係停唔到口🤩。
♡ 紅蔥地瓜燉牛頰肉 HKD$84
會有一個小火爐盛上🔥,一路食都可以保持熱溫,做法貼心💕。 牛頰肉份量都幾多,燉得好入味,牛頰肉質地軟腍好易咬開😚,同朋友都好鍾意,推薦!
📍茶木‧台式休閒餐廳