2016-05-24
由觀塘新南苑到牛頭角新南苑。,差唔多所有野都係一樣,伙記依然都係四萬咁口 快手,環境雖然冇左室外既地方,不過大排檔麻!外表清潔你都係信一半好啦!大排檔風味就是這樣。伙記依然係個D人,我相信廚房既人就好似轉左D手啦!今次兩人個去食不過實在太餓了。例排炸豬手同吊燒骨!有樣野我每次都記錯呀!就係叫野飲,每次都想叫玻璃支裝既汽水不過佢之係得可樂係!『炸豬手』點解我話廚房既人手好似轉左D啦!係因為個炸豬手已經不勝從前啦!我記得係佢未搬既時候個炸豬手D皮係好似D蝦片咁脆!同埋會CUT到好靚靚咁上桌,不過宜家D皮就一D都唔脆,重好似好HEA咁,D皮同D肉分開曬!D皮重放曬係一邊痴埋曬一齊!不過算啦!炸豬手有兩個醬(泰式辣醬同Washabi加豉油)!Washabi加豉油依個我每次都一定會叫佢比多碟,炸豬手點依個醬真係突然覺得係絕配!『吊燒骨』個吊燒骨就同之前一樣都係咁好食,不過花生就少左好多啦!甜甜地幾好食,D汁要黎送飯一流!不過記得要熱食如果唔係D汁就點唔到啦!
『炸豬手』