2012-03-01
蘑菇芝士餡餅 (Mushroom & Cheese Pocket) $20呢個餡餅真係百食不厭嘅,係冇新野食選擇下或唔知食乜好時嘅不二之選,或許因為我比較鍾意食餅皮麵粉的味道,呢個餡餅係烘熱後外脆內軟真好食。蘑菇同芝士餡份量又多喎,見到烘熱後的芝士霧煙軟軟的就算我唔用食芝士都覺好食,加D肉桂粉就更正呀。因我本身好鍾意食好燶嘅野,所以買要烘熱的食物時都會叫職員幫我叮燶D嘅,今次真係好燶的一次,職員都問我會唔會太燶,如太燶可以換過一個比我,見佢本來白色的變成又燶又啡,我即時話唔使換喇,仲讚佢呢個燶好好添...哈哈哈!!真係冇得頂,我已經慢慢食架啦,不過都依然脆脆的又有燶燶的味,我的最愛呀!!手製特濃朱古力曲奇 Handmade Double Chocolate Cookie Bar ($16)其實我唔食曲奇嘅,唔鍾意曲奇嘅質感同埋覺得好肥囉,食甜品嘅quota當然要揀D自己鍾意架啦。呢日去到Starbucks冇買到呢件野架,係店員請我地食嘅,因為當日我地等咗好耐都只得飲品,佢見我地枱高頭望吓佢先記得漏咗我地D野食,原來係佢唔記得整熱我地買咗嘅野...之後佢係咁Say Sorry之餘就請咗件
真係冇得頂,我已經慢慢食架啦,不過都依然脆脆的又有燶燶的味,我的最愛呀!! 手製特濃朱古力曲奇 Handmade Double Chocolate Cookie Bar ($16)
呢日去到Starbucks冇買到呢件野架,係店員請我地食嘅,因為當日我地等咗好耐都只得飲品,佢見我地枱高頭望吓佢先記得漏咗我地D野食,原來係佢唔記得整熱我地買咗嘅野...之後佢係咁Say Sorry之餘就請咗件曲奇畀我地囉,其實都冇相干,呢間幫襯開都OK呀。
聽講話呢件野係每日人手製作、新鮮烤烘的,以我記得過往食曲奇經驗,質感同味道有D同出面某曲奇餅專門店差唔多
餅身鬆軟,裡面有好多朱古力粒, 很香朱古力味,真係好朱呀,但食咗一半已經覺得幾膩咯,同朋友分享就好!!