餐廳: 闔府統請
資訊:

2009-10-24 181 瀏覽
此舖位自從仙桃園斷租之後,便一直懸空,而闔府統請只不過由內園位置移到較有利舖位,而主打亦是港式快餐路線.開業不足一星期,店舖比之前大得多,每逢午飯時間都人頭湧湧,足見無選擇錯舖位.反正在內園舖時候,每星期總會光顧一兩次,就貪新鮮試一試.從五款午餐之中選取了蕃茄豬扒燴飯 : 所謂燴飯,還不是巧立名目,求其炸好塊豬扒,然後再淋醬汁上面就算是,跟燴好像風馬牛不相及.豬扒是碎件上,而且不是用同一塊豬扒切開的,因為有部份炸得過火,完全無肉汁,而且骨頭比例太多,飯是落水多少許,濕身了點,反而蕃茄醬汁調配得幾好,幾片蕃茄新鮮之餘,醬汁亦唔太酸,當中帶有少許果甜,事實上比那幾塊乾巴巴的肉片強得多.再加一杯凍檸檬茶,埋單$27,學生平幾蚊,暫時覺得仲未及格,可能啱啱開始,一切尚未上軋道,遲點,我會抽空再來一次,是龍是蟲,到時再瞧瞧............!p.s : 話說謝安琪都係呢個屋苑住過,當日都好似你同我食港式快餐,所以話人有三衰六旺,得意時留一線,他日好相見,千祈唔好有風駛盡利.

反正在內園舖時候,每星期總會光顧一兩次,就貪新鮮試一試.

從五款午餐之中選取了

新到花牌仲係度