終於來到大和堂😆 原本係中醫館 一個個百子櫃保留係到 好有懷舊feel😍✨ 活化成咖啡店除左西式食物之外 都有d 香港的味道😚傳統英式早餐 ($108)雞蛋仔與雞 ($98)啡走 ($44)玫瑰鮮奶咖啡 ($44)西式來講不少得all day breakfast 有多士🍞 煎蛋🍳 早餐腸 煙肉🥓 薯餅 茄汁豆 蘑菇 同車厘茄 正常發揮😛 其中薯餅係細細粒 一口薯餅嘅概念😳雞蛋仔與雞就係香港的味道🤤 可選薑汁糖漿或西檸汁 揀左西檸汁 西檸雞完全係中學時代家政堂的味道😋 炸雞炸得岩岩好😙 而雞蛋仔係香港小食之一 冇特別咩味 不過點上西檸汁食又有不一樣嘅感覺😆啡走係第一次飲 飲落唔係好重咖啡味😋 上面有奶泡 飲落幾正😍玫瑰鮮奶咖啡飲落有少驚喜😳 平時唔少cafe 都有rose latte😂 不過相比之下呢到個玫瑰味好香好出🌹 但同埋又唔會話搶左咖啡個味🤤 夾埋一齊真係幾好飲😚✨

傳統英式早餐 ($108)
雞蛋仔與雞 ($98)
啡走 ($44)
玫瑰鮮奶咖啡 ($44)

玫瑰鮮奶咖啡
2021-05-18