2019-08-23
這間老港情懷係朋友提議去試,因為佢之前經過門口見到裝修好有老香港的特色,所以就一直記掛住想去試下!店內裝修,綠色的窗邊、門邊,呈現一種七、八十年代的老香港特色火鍋醬料,種類都幾多餐具都保留老香港特色,用上了公雞碗湯底選擇幾多,而且都幾特別,有幾款港式老火湯,啱曬想健康啲既人,可以一邊飲湯,一邊食火鍋!花雕藥膳雞煲$128最後揀左這個花雕藥膳雞煲!好香濃既花雕味,有薑,枸杞用作除腥味,雞有半隻已切好,侍應會幫忙放雞入火鍋!煲入面本身已經有其他藥材同配料!煲滾左,即刻飲啖湯底,食啖雞!雞有好香既酒味,滾完之後都仲嫩滑!搞到未開始打邊爐,已經食左好多件雞!我地仲不斷飲湯,個湯好味!極品手切安格斯牛頸脊(中)$238食火鍋,一定要叫牛肉!呢個安格斯牛頸脊無肥牛咁肥,而且牛肉味較濃,肉質嫩,份量適中。上:農家鮮腐竹$38下:自家鮮製四寶丸$88個人本身好鍾意食腐竹,每次打邊爐都一定會叫,腐竹份量幾多,我地最後吃不完四寶丸有不同味,食落彈牙,啱曬三心兩意的友人同我!九菜鮮肉餃(半) $30菜肉比例啱啱好,唔錯上:家常鴨血$48下:豬天梯$48鴨血份量太多了吧! 唔錯!豬天梯本身味道同口感相對特別,
店內裝修,
綠色的窗邊、門邊,呈現一種七、八十年代的老香港特色
火鍋醬料,種類都幾多
餐具都保留老香港特色,用上了公雞碗
花雕藥膳雞煲$128
最後揀左這個花雕藥膳雞煲!
煲入面本身已經有其他藥材同配料!
煲滾左,即刻飲啖湯底,食啖雞!
極品手切安格斯牛頸脊(中)$238
上:農家鮮腐竹$38
下:自家鮮製四寶丸$88
四寶丸有不同味,食落彈牙,啱曬三心兩意的友人同我!
九菜鮮肉餃(半) $30
菜肉比例啱啱好,唔錯
上:家常鴨血$48
下:豬天梯$48
鴨血份量太多了吧! 唔錯!
豬天梯本身味道同口感相對特別,未必個個人都喜歡,不過賣相好特別!
整體唔錯,環境味道都幾好,最念念不忘的是足料湯底!