2024-02-03 478 瀏覽
🍚走入這間又有feel嘅茶記,面對嗰兜普普通通嘅菜單,我興奮地試咗好幾樣食物。先講講豉汁蒸䱽魚,啲魚真係咁滑,咁嫩,仲要豉汁夠晒味,嗒嗒地,正!再黎講下我個煲仔飯,啲飯香喷喷,有香噴噴嘅飯焦,啲排骨好夠味,嚼落有勁,根本就係犯規好食!🤤啊,又唔可以唔提下佢哋杯凍檸茶,簡直就係消暑聖品。而家天氣開始轉涼,食碗熱辣辣嘅煲仔飯,真係再合適唔過。我仲試過佢哋嘅早餐,啲生翼炸得脆口得滯,配上茄汁豆,美味過癮;即使係唔太鍾意熱氣嘅朝早,我都要頂住困意來食一份精美早餐A,哎喲,餐肉厚切得啱啱好,通粉又正,啲忌廉奄列蛋滑得嚟又唔會太膩。講返個意粉,夠曬彈牙,雞件肉質軟嫩,配合煎香嘅餐包,合埋一杯嘅奶茶,實在係完美嘅晨間組合。😋真係每次黎呢度都覺得開心,好似食到家庭嘅味道咁,跟朋友一齊分享呢啲地道又實惠嘅美食,就係一種小確幸!每道菜都有佢特色,但都保持得舊香港嘅地道味道,絕對係一間值得黎幾多次嘅店。👍