2024-02-02 230 瀏覽
跟朋友衝入SOHO新開嘅餐廳,頭盤就係麵豉湯,暖笠笠嘅,順滑嘅湯入口就覺得暖笠笠。炸蓮藕片嘅脆度仲可以,炸得金黃色嘅蓮藕片,咬落去脆卜卜,配枝豆蓉,鮮香又滑滑。Beef Tempura Gyoza就真係俾個掂嘅評價,牛肉餡口感紮實,佐上Tsune Mayo沙律醬,個味道勁正點,啲皮一啖咬落去超有滿足感。Chicken skin Gyoza就真係好出彩,原來雞皮可以咁脆口,唔會油膩,搭上自家調配嘅蒜香醬油,味道層次分明。而Minced Toro classic hand roll,依個真係勁搶鏡,一手卷飽滿嘅拖羅蓉,新鮮到喺口裡化開,個飽滿真係過癮。Rainbow roll則可以話係視覺同味覺嘅雙重享受,三文魚、吞拿魚同牛油果樣樣鮮美,唔愛怎樣得喎!今次嘅小試牛刀大成功,店內格局都舒服,坐低就可以幾個鐘唔覺得攰。下次見仲要試多幾款卷呀,超期待!🍣🍲🌈