2024-01-06 1464 瀏覽
今日去咗間法國料理餐廳,一試成主顧!坐落响窗邊,環境優雅,有種高級食堂嘅感覺🥂。頭盤嘅粟米啫喱加上黑松露,簡直係幼滑得嚟又香氣撲鼻,呢個開場真係掂!海膽紅蝦,每一嚼都感受到海鮮嘅鮮甜,加埋茴香脆口感真係正!聖子魚配魚子醬,個忌廉豐潤得黎唔會喧賓奪主,咸香之中有種細緻嘅享受🤗。青豆湯好濃郁,牛肉火腿嘅香味令人一啖接一啖。田雞腿就算唔駛醬汁都能夠帶出美妙滋味,皮脆肉嫩,真係一絕!不過,黑毛豬就有少少令人失望,味道欠缺口味有少少咸過頭,肉質韌咗啲。至於羊架,肉汁豐富香味濃郁,不過就係太多油膩,渣多咗啲。最令人回味嘅係咖啡忌廉配焦糖核桃,那個創意嘅甜味真係食得開心,食完嘅芝士雪糕又平衡咗啲嘅甜膩。最後嘅橙酒梳乎厘就真係幫餐尾留住咗個完美記號,順滑得來還特別醒胃!總之,今次食飯經驗雖有少少起伏,但整體嚟講仲係值得再嚟探索下嘅。🍴👌👀