啱晒!今次嘅食旅帶大家去食咗間聞名遐邇嘅富臨飯店!嚟到呢度,最掛住就係佢哋嘅鮮蟹肉竹笙翅,湯底滑溜底厚,蟹肉又唔係寡乜乜嘅小碎片,而係幾塊好帶勁嘅大塊,真係咬落去彈牙有嚼勁,令人一試難忘!啲竹笙清香入味,同湯底融合得正啱啱好,喉嚨滑過,啲翅尖又煙韌得嚟唔會太腍,真係得意!跟住,嚟埋個阿一鮑魚鵝掌,鮑仔肥美又唔少汁,腍得黎又有嚼頭,啲鵝掌呢,炆得啱啱好滋味豐富,話曬都係米芝蓮推介嘅嘛!至於生抽開邊篜龍蝦,嗰隻龍蝦大大隻,啲肉彈晒晌嘴入面,感覺勁爽口,咁多得美味嘅醬汁,之後各位食客仲可以湊埋嚟掃汁呀!飯店仲有個不能唔提嘅富臨脆皮雞,雖然皮唔算脆到喳噹噹嘅地步,但雞肉本身滑溜溜,鮮美無比。再講吓嗰啲時蔬,叫人鮮啲唔過嘅,咁樣夾埋鮑汁,食落簡直舒服!啲炒飯,夾雜住海鮮嘅鮮味同叉燒嘅濃郁香氣,的確係喺香港飯店罕見嘅美味組合。最尾啲杏仁茶蛋白幾濃幾滑,一啖係真係靚仔!總括嚟講,個晚食得滿腹喜樂,富臨飯店果然唔愧係上上之選呀!佢哋送上嘅每一道佳餚都每分值得嘆為觀止。要講味道啦,港式經典到無可以挑剔,瞓住都會夢到架!🥢🦞🥟