2024-02-04 753 瀏覽
嚟到呢間拉麵店,先講下環境,真係挺樸實,咁正好,因為我哋黎就係為咗食得開心兼滿足。點菜時個服務員笑容可掬,耐心指點,即使你唔識揀都會悉心推介。食咗「黑骨」拉麵,一試正中紅心!湯底滑溜溜又香郁,炸蒜加墨魚汁黑蒜油夾雜嘅香氣又提提味,夠晒勁!豬肉碎嘅肉球用嘴嘗,簡直太匠心!雖然叉燒想再厚啲,但質素都算上乘,咬落去有嚼勁,好過癮。「赤骨」拉麵嘅味道就更加出彩,湯底甜中帶辣,真係惹味到不得了,辣得嚟又唔會蓋過原汁原味。麵條彈牙,每一啖都嘆為觀止。啱哋啱哋嘅辣激起哂食慾,食完一碗仲想再點!仲有,佢哋家嘅秘製辣醬,一加就轉普通拉麵變身食神必爭嘅味道冠軍,真係令人回味無窮。而且啲服務員嘅態度好有心,連小插曲都馬上解決!如果想嚐鮮搵真材實料嘅拉麵味道,嚟呢度就啱晒!🍜🔥👍