2020-03-24
📍Mango Tree Kitchen #MangoTreeKitchen.🇭🇰香港太古太古城道18號太古城中心3樓314號舖🇭🇰Shop 314, 3/F, Cityplaza, 18 Taikoo Shing Road, Tai Koo, HK.人均消費: HKD160.味道: 👅👅👅👅賣相: 👀👀👀👀價格: 💰💰💰💰環境: 🌹🌹🌹服務: 👨🏻性價比: ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️回頭率: 🔆🔆🔆🔆.剛開時來過一次印象唔錯,今次覺得仲好味咗!👍🏻入去前會每個人同你量體溫🤒️ 撞正落場時間,員工們態度表示好唔想招呼我哋咁😓趕得上點午市套餐,另加幾個單點,套餐比單點大慨多$10左右,我以為套餐有沙律加甜品,點知得杯咖啡/茶😑.⭐️#芒果樹黃咖哩海鮮多士盒 HKD178平時對依類多士盒興建不大,所以有少少驚喜!個黃咖哩好好味,唔辣嘅,勝在無棷汁味!入面有好多海鮮,魷魚青口蝦等等,入口非常惹味!個汁同個多士盒好夾,食落唔會好膩!唯一美中不足嘅係多士盒好快會變淋,要快啲食.👎🏻#泰北胡椒燒春雞 HKD178燒春雞有一隻,望落都幾靚,食落就唔ok!成隻雞好鞋又無味,連皮都無味,佢有個汁俾你蘸,不過蘸完都係無乜味,唔
🇭🇰香港太古太古城道18號太古城中心3樓314號舖
環境: 🌹🌹🌹
服務: 👨🏻
性價比: ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
回頭率: 🔆🔆🔆🔆
剛開時來過一次印象唔錯,今次覺得仲好味咗!👍🏻
⭐️#芒果樹黃咖哩海鮮多士盒 HKD178
芒果樹黃咖哩海鮮多士盒
👎🏻#泰北胡椒燒春雞 HKD178
燒春雞有一隻,望落都幾靚,食落就唔ok!成隻雞好鞋又無味,連皮都無味,佢有個汁俾你蘸,不過蘸完都係無乜味,唔算難食,但唔係好味
泰北胡椒燒春雞
Ⓜ️#泰式大蝦炒金邊粉 HKD118
金邊粉炒得幾乾身,口感幾好,大蝦都有4-5隻,份量算ok 👌🏻不過就無平時食炒金邊粉嘅酸酸地果種惹味
泰式大蝦炒金邊粉
💯#青芒果軟殼蟹沙律 HKD98
隻軟殻蟹好得!!炸得超級脆,咬落去”咯咯”聲,超有口感!蟹香好濃,食落有蟹膏香好惹味!
青芒果沙律比我想像中好食好多,因為青芒果係實肉芒果,切絲之後連其他蔬菜絲一齊食好有口感,酸酸地勁開胃!必試!
青芒果軟殼蟹沙律
💯#泰式去骨鹵水豬手 HKD98
之前食過一次覺得好好味,滷得十分入味!豬手肉嫩又滑又香,無骨好方便!豬皮位仲帶油香,如果再肥啲仲正!
泰式去骨鹵水豬手
⭐️#泰式鐵板煎蠔餅 HKD98
雖然上菜見到奶白色好似唔太開胃,點知又幾好食喎!我喜歡佢唔係煎到奄列咁,食落有啲蛋漿嘅口感!蠔份量算ok啦,但芽菜有啲過多,味道係幾唔錯!蘸埋個泰式辣椒醬又幾正
泰式鐵板煎蠔餅
⭐️#菠蘿海鮮炒飯 HKD108
入面有勁多海鮮,覺得個飯份量有啲少!😂飯炒得好靚好乾!食落個味道唔知點解會令我諗起西班牙海鮮飯😳入面有好多海鮮,全部都大大舊,$108好扺食!
菠蘿海鮮炒飯
⭐️#金不換青胡椒蜆煲 HKD108
唔知點解食晏會叫蟹煲🤣咦!幾好味喎!個汁超濃,味道同大排擋豉椒炒蜆差唔多,不過落左金不換,所以食落個汁有個層次味!蜆比我想像中少,好快就俾人食晒😂
金不換青胡椒蜆煲
食物我覺得唔算係好正宗,屬新派菜多啲,但感覺味道我覺得好ok!
環境我覺得唔錯,暗暗地,啲位都幾舒服!
係服務方面感覺唔太好,由入座到落單上菜以及埋單,幾個侍應都黑黑地面好似唔係好想招呼我哋咁,唔通真係阻住佢哋食晏?😅