係大角咀附近周圍行,兩個人決定去吃泰國菜,由於今天是平日晚飯時間,唔駛book就有位。首先,我們飲品點咗椰青&龍眼茶。椰青,清甜多水;龍眼茶,有好多龍眼肉,甜甜地易入口😋跟著,即點餐廳而家做緊啲$1優惠 — 泰式明爐烏頭魚,簡直係超值👍🏼魚肉鮮嫩,冇乜骨,有好多不同的菇菌,芫荽做配菜,有粒酸莓吊味,非常清新開胃。另外叫左兩個餸,泰式滷水豬髀焗粉絲煲和西蘭花炒蝦球。泰式滷水汁原來係甜甜地嘅,超級多粉絲,豬髀非常入味,入口即溶,好夠分量,超讚👍🏼👍🏼👍🏼西蘭花炒蝦球,有些炸蒜片吊起蝦球鮮味,鹹鹹地😛好有泰國風味,蝦球大大隻,又多又爽。非常抵食,怕辣但係又想食泰國菜嘅朋友,行過大角咀,不妨行入去試吓。當然餐廳都有辣嘅泰國菜食物供應。題外話,橙象泰國餐廳,室內設計簡單舒服,好有泰國特色,侍應姐姐們都係泰國人,聽到她們叫入廚房,係用泰文同廚師溝通~ 所以呢度真係賣正宗泰國菜!

首先,我們飲品點咗椰青&龍眼茶。
椰青,清甜多水;龍眼茶,有好多龍眼肉,甜甜地易入口😋
龍眼茶

泰式明爐烏頭魚

另外叫左兩個餸,泰式滷水豬髀焗粉絲煲和西蘭花炒蝦球。

泰式滷水豬髀焗粉絲煲

西蘭花炒蝦球