之前成日經過 皇后大道西既越北, 一直都無時間去試下. 點知佢原來喺卑路乍街又開左間新店, 望落環境寬敞D, 所以趁中秋前做節去試下啦.環境的確寬敞D, 坐得幾舒服.我地一家3口, 叫左一個越北拼盤 (有札肉, 豬扒, 春卷, 蝦片), 豬頸肉撈檬, 海南雞飯, 軟腳蟹米紙卷, 蒜蓉焗青口, 同原個西瓜冰.越北拼盤 (有札肉, 豬扒, 春卷, 蝦片): 一次過可以試曬佢既招牌小食; 札肉炸得好味; 豬扒醃得入味, 外皮炸至金黃香脆, 入口鬆軟; 春卷我卻覺得佢太多料, 一般; 蝦片可能係因為放左喺生菜面, 濕左淋了.豬頸肉撈檬: 醃得入味, 好香口; 撈檬加上大量青瓜絲蘿蔔絲, 大大碟, 好清新, 加埋魚露食, 酸酸甜甜, 十分開胃.海南雞飯: 一般, 飯唔夠香同有點硬身. 雞還可以, 未算滑.軟腳蟹米紙卷: 好食, 米紙包住生菜再捲住大量青瓜絲/粉絲等, 好清新.蒜蓉焗青口: 等左一輪, 可能係因為要焗, 上枱時聞到好香, 不過亦可能係太多蒜蓉, 有點鹹.原個西瓜冰: 好啱夏天, 好消暑, 有得飲又有得食好多果肉.整體的食物味道不錯, 可再黎.

環境的確寬敞D, 坐得幾舒服.

整體的食物味道不錯, 可再黎.
2017-09-26