2023-06-30
呢排啲天氣都好唔穩定,成日無端端落雨,我同朋友就索性搵一間可以坐耐啲嘅Cafe,有Wi-Fi又唔使驚落雨🤍我哋大概喺下午茶時間嚟到,餐廳入邊都仲有好多人,幾鍾意餐廳嘅木系裝潢設計,感覺好舒服😌我哋叫咗兩個主食一齊share,另外仲叫咗杯飲品~煎三文魚什菌忌廉椰菜花飯(生酮)($118)之前聽過好多人介紹生酮減肥,但係一直都冇試過,難得呢個Cafe用咁平嘅價錢可以食到呢一款好特別嘅椰菜花飯❤️蘑菇汁配上椰菜花飯,再加上煎得啱啱好嘅三文魚,係最佳嘅配搭,非常滿意! !羅勒蕃茄牛肉醬溫泉蛋意粉 ($88)勁耐冇食個肉醬意粉,就忍唔住叫!意粉份量超多,大大粒嘅牛肉粒,再加上溫泉蛋,比想像中划算🤣味道正正常常,同平時嘅肉醬意粉差唔多😌京都焙茶鮮奶 - 熱 ($48)好難得有不叫陪茶類飲品,當然要叫一杯嚟試吓❤️靚靚嘅心心拉花,配上濃郁嘅茶味同鮮奶,係唔錯嘅配搭,可惜為咗唔整爛個拉花,我哋冇攪勻先飲,所以飲到後尾有少少苦澀🤣
我哋叫咗兩個主食一齊share,另外仲叫咗杯飲品~
煎三文魚什菌忌廉椰菜花飯(生酮)($118)
羅勒蕃茄牛肉醬溫泉蛋意粉 ($88)
京都焙茶鮮奶 - 熱 ($48)