2019-02-27 517 瀏覽
新年朋友指明要到呢間食飯,平時好少行呢條內街,估唔到有間質素不錯的西餐廳。三個人點了一個沙律,pizza, 德國豬手,都好夠食。其實我仲想食疏乎里,不過朋友興趣不大,放棄左🤦🤦芒果蟹肉沙律一上碟侍應有講今次用左熱情果汁做底,一食大家都覺得啲菜好新鮮,有菜味😂😂 連有位唔點食沙律菜嘅朋友都食左唔少;蟹肉都有一大舊 (應該罐頭蟹肉);不過芒果就生左少少。辣肉場pizza. 一上碟要快啲食,擺耐左會有少少淋。佢個底好香脆,啖啖都有豐富嘅蕃茄汁同芝士,下次試其他配料😋😋重點主菜:脆豬手!!朋友上次食過讚不絕口,佢今次想試另一種煮法,豬手皮會變成淋身。 基於我地強烈反對,堅持食脆豬手,所以佢冇得揀。豬手皮好脆,要撈埋佢微酸嘅汁食。呢間豬手配酸菜而非薯蓉,一開始見到有啲失落,但食一啖酸菜就好喜出望外。佢配菜同主食都好好味。 菜絲 蘿蔔絲撈埋醋一齊食,好口胃同減低食豬手嘅罪惡感😂😂😂同場加映手工啤,易入口,不過略嫌麥味不太重。但可同朋友一試。侍應叔叔好talk 得同好詳細同我地講唔同豬手煮法嘅分別,長知識🤣🤣可能內街加平日,唔太多人黎食。我地可以坐得勁舒服同佢每碟餸準備需時,令我地可以慢食同傾計好地

芒果蟹肉沙律

重點主菜:脆豬手!!

豬手皮好脆,要撈埋佢微酸嘅汁食。

可能內街加平日,唔太多人黎食。我地可以坐得勁舒服同佢每碟餸準備需時,令我地可以慢食同傾計好地方 😋😋😍😍