2024-08-06 478 瀏覽
今次去咗觀塘海濱匯嘅#海街丼,呢間日式餐廳以新鮮嘅食材同地道嘅日式風味聞名,所以我同朋友特登嚟試下佢哋嘅招牌菜。同大家分享下我哋嘅體驗。刺身拼盤(帶子及吞拿魚)呢個#刺身拼盤 真係一絕,帶子新鮮甜美,口感嫩滑,而吞拿魚肉質鮮嫩,每一片都切得好均勻。刺身拼盤嘅擺盤亦都非常精美,每一啖都充滿住大海嘅鮮味,真係非常滿足。🍣🍣🍣🍣(4分)滑蛋雞肉定食呢個#滑蛋雞肉定食 真係好正,滑蛋煮得非常嫩滑,雞肉鮮嫩多汁,配埋白飯一齊食,真係非常滋味。定食仲包含咗白飯、味噌湯、漬物同沙律,白飯質地鬆軟,味噌湯濃郁香甜,漬物清脆可口,沙律新鮮爽口。呢個定食真係好飽肚,味道豐富。🍗🥚🍚🍲🥗🥒(4.5分)土手煮定食呢個#土手煮定食 用味噌同味醂長時間燉煮嘅牛筋肉,牛筋非常軟腍,入口即化,味道非常濃郁。據說呢個土手煮係大阪嘅鄉土菜,真係好有特色。呢個定食亦包括白飯、味噌湯、漬物同沙律,白飯配住牛筋肉食非常和味,味噌湯嘅香氣十足,漬物同沙律則為整個餐增添咗清新嘅口感。呢個定食真係一個非常豐富嘅體驗。🍖🍲🍚🥗🥒(4.5分)總結來講,呢次海街丼嘅體驗真係非常滿意,食物味道正宗,服務亦都非常貼心。如果你鐘意食日式料理,呢

刺身拼盤(帶子及吞拿魚)

滑蛋雞肉定食

土手煮定食

總結來講,呢次海街丼嘅體驗真係非常滿意,食物味道正宗,服務亦都非常貼心。如果你鐘意食日式料理,呢間餐廳絕對值得一試!