2024-10-10 114 瀏覽
今日咁啱喺中環做完野,就即刻打俾喺中環返工嘅朋友,睇吓佢有冇約人食飯,佢話冇約人食飯,但係就只有剛剛好嘅一個鐘食飯,於是我就早少少12點去到攞位,呢個時候其實已經有一半嘅位置俾人坐咗,不過都難怪嘅,呢度有做lunch set,百零蚊就有沙律或,主菜同埋咖啡。我地今日要左青醬蘑菇馬鈴薯丸子同地中海鯷魚醬意粉配大蝦及魷魚。沙律就大家都係揀咗cesar salad,飲品就要左cappuccino。首先我要講個沙律好清新,加埋啲croutons好新鮮,真係脆口嘅,連芝士絲同bacon都有埋,bacon仲要整到超crispy!杯咖啡亦都好香濃,加埋呢度有得要soy milk,所以啱晒我呢啲鍾意飲植物奶嘅人。gnocci嘅口感適中,夠煙靭,加埋pesto醬一齊食真係好過癮,識落更加有一陣濃濃嘅牛油味。另外個pasta都有驚喜,冇諗過會有咁多魷魚,而且大蝦都好大隻!