2021-06-25
期待左好耐食呢間壽喜燒啦😍 SUKIYAKIYA好似無咁多人識 但係牛肉真心好高質🥰 仲要裝修好簡約 坐得舒服🏠 有侍應專人幫我地燒🔥可以自己調教調味同熟度😋 服務好親切 好有去左日本既感覺🇯🇵 叫左一個A5和牛同一個黑毛和牛😋兩款同樣高質 仲要套餐好豐富🍱CP值好高⭐️ 柚子大根 🥕⭐️ A5和牛他他 🐮⭐️ 龍蝦蕎麥麵 🍜前菜有三款 賣相好精緻同樣低調地奢華✨ 龍蝦彈牙 而麵條帶點茶味及麥味🍵 和牛他他唔會太濃太羶質感好Creamy🤪 三味同樣有個特點係調味唔會太重手 比較Refreshing🌱 唔會搶和牛既Focus📷⭐️ 日本產 特選A5黑毛和牛 🥩黎到重頭戲啦😋 期待已久既和牛完全沒有失望 ‼️燒既時候油香好重 唔加任何調味已經食到油花分佈好均勻🤪 入口即溶 唔會成口油 再裹上蛋汁🍳口感十分嫩滑 果然有A5質素 🏅️⭐️ 日本產 黑毛和牛 🖤另一款和牛相對油脂無咁多😚 嫩滑度差左少少 反而肉味濃多少少😅 特登叫侍應姐姐壽喜燒汁調味唔好咁重手🤩 所以可以凸顯肉味 另外有三種調味粉可以配黎食🌶 我自己都幾鍾意七味粉 提升肉味既同時令脂肪重既和牛更清爽 💚⭐️ 季節野菜盛合 🥗配菜都好豐富同新鮮
⭐️ 柚子大根 🥕
⭐️ A5和牛他他 🐮
⭐️ 龍蝦蕎麥麵 🍜
⭐️ 日本產 特選A5黑毛和牛 🥩
⭐️ 日本產 黑毛和牛 🖤
⭐️ 季節野菜盛合 🥗
配菜都好豐富同新鮮 可以自己加返壽喜燒醬汁慢慢煮🍲 特別推薦福袋煙煙韌韌既口感🍡
⭐️ 甜品 🍨
以全個Set 咁高質黎講 芝麻雪糕有點失色😅 芝麻味唔夠濃而偏甜 會Expect Homemade既甜品多D🧁