2019-05-28 44 瀏覽
係openrice見到好多好評,而且比佢個名吸引,感覺甜蜜又夠住家,所以黎試下。呢間餐廳好近太子港鐵站,大概行3分鐘左右,地點夠晒方便,我呢啲路痴都唔怕搵唔到路。餐廳有好多食物可以選擇,如果有選擇困難症嘅朋友可以直接選擇set dinner,包三款前菜、主菜、飲品同甜品。我叫咗澳洲和牛牛柳拼芝士烤波士頓龍蝦同玫瑰荔枝蜜,男朋友叫咗個龍蝦濃汁海鮮意大利飯加洛神花蘋果蜜。先講下飲品,配搭得非常好,唔會太甜之餘仲有清新嘅感覺,仲有值得一讚嘅係佢用不鏽鋼飲管,好環保啊!前菜份量一啖一件,最鍾意係龍蝦菠菜湯,兩者好夾,仲有好豐富嘅龍蝦味。到主菜啦,澳洲和牛牛柳果然名不虛傳,每一啖都好有牛味,仲有好多嘅肉汁。焗龍蝦仲正,睇相都見到隻龍蝦有幾大,啖啖肉,肉質鮮嫩而且有咬口😋男朋友個意大利飯都唔錯,仲配有煎魚同虎蝦,有好多海鮮,好抵食!食物水準高,餐廳服務態度好,最正嘅係環境一流,係拍拖談心嘅好地方!

2019-05-28