2023-03-14
今日約咗friend係荔枝角睇戲,諗住附近食d嘢先再去。跟住開openrice見到呢度,就比個竹林吸引咗過黎。一黎到就見到有條竹林小路,即刻有種好寧靜好舒服既感覺。真係好適合打卡。裡面唔算大,有兩個榻榻米打卡位,可惜冇預約,就冇得坐入去打卡。聽店員講,遲d會開放埋戶外位,應該會好chill。我order咗一份卡邦尼意粉,個賣相幾靚,好吸引好香。食落都唔錯,我鍾意個汁好creamy既感覺,個芝士味都好出。嘢飲我order咗matcha latte, 個拉花好可愛!係隻狗狗🐶 即刻加分。飲落唔會太甜,都冇粉味,幾好飲。整體黎講唔錯既,環境滿分,坐得舒服,食物中上,出餐時間都唔會好耐(可能因為我係平日黎),好適合黎打卡或者hea下時間。好有世外桃源既感覺,好寧靜好舒適。下次會想試下book榻榻米,或者等戶外開咗會再黎試下。
下次會想試下book榻榻米,或者等戶外開咗會再黎試下。