2019-02-11
今日見仲未駛返工,出銅鑼灣行街,突然諗起朋友講起過樂壽司,walk-in 去食個lunch,可能長假期關係,walk-in都仲有位,後來同經理傾開先知平日都幾爆,真係因爲長假期先walk-in到,真係好彩,經理問我係咪第一次嚟,之後主動介紹餐牌(呢下真係好抵讚),咁我就揀左12件壽司嘅set,一開始有個魚生沙律同前菜,沙律落左芝麻汁幾開胃。到食壽司嘅時候,師傅會一件一件做,亦會解釋魚嘅特別同埋邊到嚟,非常細心,由於我一開始太餓,食到中段先記得影相😓食完壽司,師傅仲整左個燒拖羅筋比我食,入口即溶,非常滿足🤤食完仲會有蒸蛋,湯同雪糕,特別要讚個蒸蛋,有好多蟹肉,非常好食。總括嚟講,今次係非常滿意,一間餐廳除左野食好食,環境、服務都要有一定嘅水準我先要推介,呢間樂壽司嘅師傅同經理都好友善,(可能見我一個人食lunch😂)同我傾左都一段時間,亦會分享好多日本料理嘅知識,環境亦都非常舒適,令我過左一個非常舒適嘅下午。Ps.下次有機會會約埋朋友試下廚師發板
一開始有個魚生沙律同前菜,沙律落左芝麻汁幾開胃。
到食 壽司嘅時候,師傅會一件一件做,亦會解釋魚嘅特別同埋邊到嚟,非常細心,由於我一開始太餓,食到中段先記得影相😓
食完 壽司,師傅仲整左個燒拖羅筋比我食,入口即溶,非常滿足🤤
Ps.下次有機會會約埋朋友試下廚師發板