2024-01-22
鐘意去日本既朋友仔 未飛到前可以黎荃灣打下卡 食下野 玩下遊戲攤檔🥳因為最近新開左條日本風格美食街 - 一門町市場🤩 美食街既餐廳 我本人覺得最吸引 同最打到卡既餐廳 一定係Craps Table 😏🤣佢佈滿左大量既乾燥玫瑰色同永生花 仲有幾隻大熊仔😍😍無論坐卡位定普通位都一定有位打到卡嫁😚野食方面都唔錯 唔係得個睇字😜 黑松露脆皮薯💰$48滿滿既薯條 炸得岩岩好 金黃色🍟又唔會好油膩 再配上好濃味既黑松露醬 真係絕配😳❣️黑松露醬既份量都有好多 食到最後就岩岩好點晒😊 琵琶蝦冬蔭功意大利粉💰$138意粉軟硬度啱啱好,口感爽脆彈牙😆配料上用左三色椒、洋蔥、菇、白汁嚟整😉另外食到辣辣地 即刻出晒冬蔭功陣味 夠晒惹味😋 蜜糖豆腐慕絲伴開心果雪糕💰$52想講個甜品真係勁驚喜到我😎好味之餘仲好貼心, 伴碟用咩生果就跟番咩醬😝豆腐慕絲味道濃郁 又唔會太甜😌開心果雪糕 世界級正❤ 有埋開心果碎同果仁😄 Pineapple Viene Mojito💰$68呢杯嘢飲第一啖飲洛口真係覺得好清新🤤柚子嘅香味配上青檸味 絕配❣️超級無敵解膩🤤Craps Table (一門町市場)
📍楊屋道18號荃新天地2地下一
滿滿既薯條 炸得岩岩好 金黃色🍟
又唔會好油膩 再配上好濃味既黑松露醬 真係絕配😳❣️
黑松露醬既份量都有好多 食到最後就岩岩好點晒😊
琵琶蝦冬蔭功意大利粉💰$138
意粉軟硬度啱啱好,口感爽脆彈牙😆
配料上用左三色椒、洋蔥、菇、白汁嚟整😉
另外食到辣辣地 即刻出晒冬蔭功陣味 夠晒惹味😋
蜜糖豆腐慕絲伴開心果雪糕💰$52
想講個甜品真係勁驚喜到我😎
好味之餘仲好貼心, 伴碟用咩生果就跟番咩醬😝
豆腐慕絲味道濃郁 又唔會太甜😌
開心果雪糕 世界級正❤ 有埋開心果碎同果仁😄
Pineapple Viene Mojito💰$68
呢杯嘢飲第一啖飲洛口真係覺得好清新🤤
柚子嘅香味配上青檸味 絕配❣️
超級無敵解膩🤤
Craps Table (一門町市場) 📍楊屋道18號荃新天地2地下一門町市場J9-11號舖
#hkfoodie #香港美食 #hkig #hkfood #hkfoodblogger #打卡一流 #打卡餐廳 #生日飯 #聚會之選 #美食餐廳推薦 #美食推薦 #份量班 #荃灣 #荃灣美食市場 #一門町市場 #日本風格美食街 #打卡熱點 #最美餐廳 #最美cafe