2022-12-08
呢間日式居酒屋裝修高尚典雅卡位仲有🎋竹簾相隔舒服得嚟私隱度高餐廳除咗Omakase好出名之外最近仲推出咗幸の楓2人套餐做埋FOODIE會員$688就食到真係性價比極高‼️🔸幸の楓2人套餐-先付-დ 雜錦刺身沙律-椀物-დ 清酒煮蜆-向付-დ 幸の卷-燒物-დ 串燒五品(每款2串)雞腿肉、雞軟骨、牛舌芯、草莓野茶卷、菠蘿野茶卷-御食-დ 咖喱豆乳鳥冬雜錦刺身沙律好大碟,刺身份量好多,有三文魚、八爪魚同鯛魚,好新鮮,配埋飛魚籽同三文魚籽口感好豐富。沙律汁酸酸吔好開胃,係一道相當有水準嘅前菜😋清酒煮蜆食落好有驚喜,蜆肉好鮮嫩彈牙,食落完全無沙,仲食到淡淡嘅清酒香味🤩幸の卷一共有三款卷物,每款兩件,分別係赤身油甘魚卷、三文魚油甘魚卷同埋三文魚帶子卷,每款卷物嘅配搭都唔同,相當有新意,全部中間都夾住魚肉蓉,一啖擺入口口感好有層次👍🏼串燒五品包括雞腿肉、雞軟骨、牛舌芯、草莓🍓野茶卷同埋🍍菠蘿野茶卷,每款各有兩串,相當豐富🤩串燒色澤好靚,即叫即燒好新鮮,其中草莓野茶卷同埋菠蘿野茶卷就最特別,用豚肉🥓包住水果,食落別有一番風味🤤咖喱豆乳鳥冬🍜我都係第一次食,估唔到又幾夾,咖哩嘅香辣同豆乳嘅香甜相互配合,
卡位仲有🎋竹簾相隔
დ 清酒煮蜆
-向付-
დ 幸の卷
-燒物-
დ 串燒五品(每款2串)
雞腿肉、雞軟骨、牛舌芯、草莓野茶卷、菠蘿野茶卷
-御食-
დ 咖喱豆乳鳥冬
咖喱豆乳鳥冬🍜我都係第一次食,估唔到又幾夾,咖哩嘅香辣同豆乳嘅香甜相互配合,再撈埋嫩滑嘅烏冬一齊食,惹味到不得了😆青蘋果梳打同白桃梳打就係另外叫嘅,邊食串燒邊飲梳打真係人生一大樂事,兩杯梳打甜度適中,飲落非常涼快🤩