2021-10-26 52 瀏覽
同朋友在章壽司食二人晚餐 首先來了沙律🥗賣相一流,醬汁係酸酸甜甜的千島醬 第一次食沙律係有加柴魚片同飯素~即刻有番日式風味係度~好fresh🤩然後係我最期待的刺身盛 裡面包括了六種刺身 款款都係新鮮厚切 上來的時候都忍唔住影左好多張相~擺得好靚當中最驚喜係大拖 第一次咁厚嘅拖羅 口感係邪惡得黎又滿足 入口即融 油脂感no.1😜三文魚一直都係我嘅至愛 而帆立貝軟腍厚身赤蝦🦐有成隻手掌咁長 識食一定食埋蝦膏 配上蝦肉的鮮甜 應該比番個掌聲佢😂👏壽司盛 (小肌 油甘 池魚)我們當天的壽司盛包括了有三款 油甘魚冇得輸 入口微酸的醋飯加上少少爽脆的魚脂口感 👍🏻👍🏻一食難忘 小肌我都係第一次食 魚味好重 有少少酸味 師傅另外夾了少少紫蘇葉 我本身好鍾意食魚 呢個味道對我而言都好新奇❤️鹽燒花魚黃花魚燒得好香口 裡面的骨仔唔多 調味剛剛好食呢d燒物就好想黎番杯清酒能夠與朋友暢談一晚呢😉😉壽喜燒我最懷念的日本美食應該係壽喜燒了 甜甜的醬汁在熱烘烘的鍋裡沸騰 涮入牛脂豐富的M9和牛 以及 北海道豚肉 即刻有種入秋的感覺🤤🤤 煮熟的肉混合埋蛋黃汁 瞬間變得又滑又帶有蛋黃的香氣 👍🏻👍🏻最後的甜品係日本蜜瓜
同朋友在章壽司食二人晚餐

三文魚一直都係我嘅至愛 而帆立貝軟腍厚身

壽司盛 (小肌 油甘 池魚)

鹽燒花魚
黃花魚燒得好香口 裡面的骨仔唔多 調味剛剛好
食呢d燒物就好想黎番杯清酒
能夠與朋友暢談一晚呢😉😉

壽喜燒
我最懷念的日本美食應該係壽喜燒了

最後的甜品係日本蜜瓜 好甜好清爽 成餐不會太heavy又食得好開心🥳
  • 壽喜燒鍋物
  • 刺身盛六點