2019-12-29
呢排好多飯聚, 最近同朋友去左一間係旺角既Cafe :心選,環境幾舒服好坐, 柔和燈光, 採用左木系裝修風格, 氣氛好輕鬆, 仲有board game, 岩晒一大班朋友聚會玩同吹水, 或者想消磨下時間都唔錯!👍🏻👍🏻我每次都好中意玩大富翁XD 有無人都係甘? 我最後仲贏左😆😌🔸蕃茄肉醬意粉 $98一入口蕃茄味幾濃郁, 個醬係用新鮮蕃茄煮成整成茄膏而製, 好健康, 意粉煮得軟硬適中, 食到落仲有淡淡的酒香~🔹鰻魚炒飯 $112份量都幾多, 鰻魚係蒲燒再燒切粒的, 有好香既燒鰻魚味, 飯都粒粒分明, 唔會好濕又唔會好硬, 幾惹味, 配搭埋粟米粒同紫菜好夾👍🏻我係下午時去有lunch set 配$36飲品一杯 (多左補差價)🍵抹茶鮮奶 $46奶幾滑, 抹茶味幾濃, 不過我中意偏苦既抹茶, 如果抹茶比例多d更好~☕️桂花烏龍茶 $55/壺 一沖出黎已經聞到勁香桂花味, 飲落好清新, 仲可以叫店員加水~❗️P.S: 如果大家去openrice到訂位仲有最高7折, 好抵呀!
🔸蕃茄肉醬意粉 $98
🔹鰻魚炒飯 $112