2024-09-07
觀塘一日到黑都好多人,好多時間都要排隊,最近太熱唔想係外面排隊,就選左間係商場入面既泰菜,諗住坐得舒服D。門面唔大但原來入面好大,佢係L 形佈局所以睇唔到。甘我地都比較肚餓,就叫左個晚巿二人餐,睇黎都幾多野食,份量都唔細!首先有個小食拼盤,每樣小食都配唔同既醬汁,個沙嗲醬做得好好,配串燒一流。春卷炸到脆身,入面係蝦肉都幾正,隻汁就係似泰式辣醬甘,幾開胃。米紙卷就不過不失,無話好好食,串燒幾惹味,肉質仲係滑既!唔錯!冬陰公湯酸辣味重,仲有好大隻蝦仁,好開胃,依個讚!炒雜菜黎講個配搭都幾特別,係蓮藕,秋葵,木耳,粟米筍,豆角等等,味道唔錯有少少鍋氣,而蓮藕炒到爽脆,係幾好食既,夠曬清淡健康!海鮮咖哩隻汁係似咖哩蟹甘用蛋汁收芡,味道係甜咖哩,配搭上唔同既海鮮,都真係唔錯。就甘輕輕一數都有5種海鮮,青口,蟹肉,魚片,蝦,魷魚等等,依個菜可以撈飯吃,幾下飯👍蒜香骨就略嫌失色,雖然好大舊但係肉質比較硬,骨位比想像中多,肉既話得幾舊。蒜味亦未有好特出,面頭既炸蒜份量本人覺得唔太夠,未食完碟菜下面既肉已經無曬蒜味。整體黎講加一大約500蚊既話有d 貴,可以一試,如果再試既話可以試炒野,隔離既炒飯聞到好
冬陰公湯酸辣味重,仲有好大隻蝦仁,好開胃,依個讚!
整體黎講加一大約500蚊既話有d 貴,可以一試,如果再試既話可以試炒野,隔離既炒飯聞到好香應該唔錯。