2023-02-04
📍呢間係荃灣愉景新城嘅泰國餐廳🍴環境寬躺💯坐得舒服☺️而且佢哋仲有好多唔同嘅菜式俾你揀👍好抵食添💰🍴二人餐 $258🥥椰汁雞湯🌈好喜歡泰國菜嘅香料味🤤但係好多時泰國菜都係🈶️好多都係香辣嘅🌶若果你同我一樣都係食🤔辣我哋就一定食唔到冬蔭功嚕😅但係我地都可以試吓呢個泰式椰子雞湯呀👍佢同冬蔭功最大嘅分別係佢加左大量椰奶🥥口味即刻唔會辣❌仲有南薑同檸檬葉嘅香味添🤤椰奶嘅甜❤濃郁又開胃🥳超正呀😍🐠泰式明爐烏頭 +$70🌈我哋係超級鍾意食魚嘅🐟所以就+$70 order咗份喇❤泰式明爐烏頭熱辣辣原條魚上枱🔥有肉又有湯🤤味道酸酸微辣口感😍好惹味呢🥳🥳🍍菠蘿海鮮炒飯🌈呢個菠蘿海鮮夠晒傳統味道😍好足料👍好鍾意食菠蘿炒飯裏面嘅肉鬆同埋提子乾🍇真係好好食呀🥳🥬泰式炒雜菜🌈泰式炒雜菜蒜茸味超出😍雜菜炒得夠鑊氣🔥而且爽口翠綠添🥬唔錯🥳🥳☕️泰式奶茶 $19/杯🌈奶茶精嘅我❤最近發覺泰式奶茶都唔錯播👍呢杯正宗濃醇香嘅泰式奶茶🔥甜感十足又帶有絲絲嘅煉乳香氣😍正呀🥳🥳
🍴二人餐 $258
🥥椰汁雞湯