2018-10-17 42 瀏覽
放假就一家人一齊食飯,在網上搜尋下尖沙咀有乜嘢中菜好食,最後諗住試吓壹食就醉。上一層樓就已經到餐廳,店員服務周到,隨即開咗一壺茶水比我地。睇吓餐牌有乜嘢飲品,竟然有我最喜歡喝嘅椰子水,清清甜甜味道,好開胃。見到餐紙有多款小菜選擇,煎炸炆燉不同煮法嘅小菜都有。首先每人一碗青紅蘿蔔豬展湯濕一濕口。最後我哋揀選左四人套餐,當中有五個餸菜,額外再加多兩款小菜。黃金蝦都只係$168一份,朋友鍾意黃金蝦外面嘅蛋黃味道,遠處他已經聞到好香嘅蛋香味道,而且賣相吸引。一份黃金蝦有六隻,中間仲有長長幼幼嘅蘆筍條同埋蕃茄粒做擺設。黃金蝦的蝦肉爽口彈牙之餘,味道仲非常新鮮,而且蛋黃味可以中和清甜嘅蝦味道,所以非常match,仲可以一邊睇住電視一邊食飯。另外仲有椒鹽鮮魷同埋其他食物都同樣滋味。

見到餐紙有多款小菜選擇,煎炸炆燉不同煮法嘅小菜都有。

首先每人一碗青紅蘿蔔豬展湯濕一濕口。

另外仲有椒鹽鮮魷同埋其他食物都同樣滋味。