2017-08-08
好耐之前已經見過網上有不少人評論呢間CAFE,因為佢以公仔為主題~所以給人感覺相當吸引!今次為朋友慶祝生日,提前預定了星期五晚食飯~點知去到,我地個晚竟然唔小心咁包左場haha!甫入CAFE,感覺很自在,等待朋友到來的期間,更可以隨意拍照,店員對我地亦非常親切,有問必答,仲好貼心~我地3個女仔,叫GEI份量都唔咁太多!最後決定叫左兩個晚餐加小食同蛋糕。餐:是日意式菜湯,今次係南瓜蓉,香香甜甜,而且顏色賣相好靚。三色焗蠔 $68三種口味,紅菜頭感覺清新特別,非常少見;明太子千島醬,唔算好濃郁的味道,好食但唔夠喉;和風沙律,充滿日式風味,讓的口感更鮮甜!帆立貝黑松露海鮮意式燉飯 $188 每啖都有豐厚芝士同黑松露香味,剩係賣相已經讚不絕口,仲要非常足料,好味到我地3個女仔食唔停口,真係極力推薦!香烤澳洲極黑保濕豬鞍配香草蘋果蓉 $198豬鞍厚身,而且食落口非常軟嫩,加配蘋果蓉,少少酸酸甜甜,令味道更有層次,非常好味~Iced Blueberry & Strawberry Tea $33清新少少甜味,解渴又好飲~Green Tea Latte $38伯爵茶戚風蛋糕(黑糖忌廉)
今次為朋友慶祝生日,提前預定了星期五晚食飯~
點知去到,我地個晚竟然唔小心咁包左場haha!
三色焗蠔 $68
帆立貝黑松露海鮮意式燉飯 $188
香烤澳洲極黑保濕豬鞍配香草蘋果蓉 $198
清新少少甜味,解渴又好飲~
Green Tea Latte $38
伯爵茶戚風蛋糕(黑糖忌廉) 跟餐加配$30
呢次真係非常感謝店員的幫忙~我地問會否可以寫字,因為慶祝生日~
估唔到連韓文,店員都話無問題,照幫我地寫,出黎效果真係好驚喜!
朋友見到超喜歡,而且蛋糕細細件,飯後都唔怕會好滯!
呢個伯爵茶戚風蛋糕,雖然加入黑糖整,但完全唔會太甜,比想像中更好味,而且外型又靚,推薦如果想慶祝的朋友,都可以黎~
總結下先,除左環境舒適自在,空間感亦算大,唔會給人感覺壓迫或太少位~
適合傾計短聚、慶祝!而且店員真係態度好好,好親切,所以我都會想再去多次!
唯一不足之處,係上菜時間有點耐,如果趕時間的話,就可能要考慮下啦~
如果唔係,傾上幾個鐘都好OK!!!