2024-06-26
近期陸續開咗幾個新商場,繼啟德Airside之後,南區黃竹坑地鐵站上蓋又有個SOUTHSIDE😬 趁放假,一於去行吓😎 呢度進駐咗好多唔同類型嘅餐廳,好多都大排長龍😆 我哋今次試咗一間係LG樓層平台位置嘅西餐Cafe 呢度空間感十足,坐得幾舒服,性價比好高🫶🏻 🌟鐵板扒餐 (免翁牛柳) $148呢個鐵板扒餐包助餐湯,可以半價加配飲品😃 我哋揀咗配黑椒汁, 上枱時店員會淋上黑椒汁,滋滋聲好吸引🤣 免翁牛柳份量好足,肉質非常軟嫩🫶🏻 配菜有西蘭花同埋薯條,唔錯🫶🏻 🌟吉列豬扒北海道咖喱蛋蓋飯 $78呢個好抵食🫶🏻 又係份量十足,而且賣相都好吸引🥰 豬扒炸到外脆內軟,我哋都幾鍾意佢嘅咖喱味道,日式咖喱味道唔會太辣,非常溫和🫶🏻 仲有海量滑蛋,呢個配搭幾正🥰 🌟凍奶茶🌟柚子烏龍茶半價加配飲品好抵,味道都唔錯呢🫶🏻呢度仲有中式嘅套餐可以選,我見都好多人叫,百零蚊就包咗前菜、主食、燉湯、飯、茶碗蒸同養生茶,真係幾抵😬
🌟鐵板扒餐 (免翁牛柳) $148
🌟吉列豬扒北海道咖喱蛋蓋飯 $78
🌟凍奶茶
🌟柚子烏龍茶
半價加配飲品好抵,味道都唔錯呢🫶🏻