2024-02-20
呢間位於旺角嘅Lucky Ristorante ,之前同事介紹過餐廳充滿歐式風格好靚。今日終於有機會幫襯,晚餐時段有set dinner供應,適合放工後想輕鬆一下的我☺️職員十分細心地講解餐牌上的菜式,我很快便點了一人晚餐🥣😍🔹柚子蝦沙律 ( 1人set dinner )我很喜愛主菜前有個沙律中和下,呢度嘅柚子醋大蝦沙律,酸酸地都幾開胃㗎! 大蝦嘅份量好多,肉質亦爽口彈牙!🔹紐西蘭西冷(8安士)薯條及燒汁超大塊牛扒!啲肉好淋好易咬,食落又冇鬆肉粉味,牛肉味都幾重,又唔會話好肥,唔錯!我揀了薯條🍟,但亦可以揀飯、意粉。完成✅頭盤和主菜後,便嘗嘗⚪️意大利香草什菜湯⚪️🔻呢款雜菜湯酸味拿捏得好好,唔會有酸過龍又或者淡如水嘅感覺,十分推薦大家試下!最後,還有是日甜品🍮。一黎到餐廳就覺得這裡坐得很舒服,因為枱與枱之間都分得好開,餐廳及廁所都好乾淨呢!唔錯!唔錯❤️
職員十分細心地講解餐牌上的菜式,我很快便點了一人晚餐🥣😍 🔹柚子蝦沙律 ( 1人set dinner )
大蝦嘅份量好多,肉質亦爽口彈牙! 🔹紐西蘭西冷(8安士)薯條及燒汁
超大塊牛扒!
我揀了薯條🍟,但亦可以揀飯、意粉。 完成✅頭盤和主菜後,便嘗嘗⚪️意大利香草什菜湯⚪️
🔻呢款雜菜湯酸味拿捏得好好,唔會有酸過龍又或者淡如水嘅感覺,十分推薦大家試下! 最後,還有是日 甜品🍮。