2023-11-19 23 瀏覽
琴日又去咗九龍城食飯,今次揀一間日本野食,因為好多野都想食,所以盡量每個項目都叫少少,叫咗一個雜錦魚生沙律,時令嘅鮟鱇魚肝,味噌野菜豚肉鍋,三串串燒,牛舌芯,秋葵同免治雞肉棒雜錦魚生沙律$98份量都幾多,魚生同菜全部食落都好新鮮,唔會有雪味同怪味,好食!魚生有幫吞拿魚、三文魚腩、油甘魚同三文魚籽,好豐富😋鮟鱇魚肝$158好好食,食落好嫩滑,而且做到入口融化嘅口感,好食味噌野菜豚肉鍋$248依樣好好食~豚肉係另上嘅,建議個鍋一滾咗即刻加晒落去煮,之後豬肉片熟咗就閂火~如果煮太耐味㬝嘅香氣會無咗。菜同肉都好鮮甜,鍋底仲有啲粉絲係入面,食完都幾飽😆牛舌芯$68 秋葵$32 免治雞肉棒$42三款嘅水準一樣禁好,牛舌芯簡單用胡椒同鹽調味再燒,食落外面爽彈入面係軟嫩,秋葵燒得都唔錯,外面啱啱好乾身,裏面濕潤,幾好食。免治雞肉棒食落肉質細緻,口感有啲彈牙,調味唔會太咸,配埋蛋黃食落更好味,覺得好啱配飯😂

雜錦魚生沙律$98

鮟鱇魚肝$158
好好食,食落好嫩滑,而且做到入口融化嘅口感,好食

味噌野菜豚肉鍋$248

牛舌芯$68 秋葵$32 免治雞肉棒$42