2019-11-01
眾所周知,旺角有好多樓上cafe,試過好多間,覺得呢度算係唔錯。地方唔算好大,但裝修幾有心思,同埋都算乾淨,令人坐得安心。Menu上嘅選擇都幾吸引,不過今次同男朋友黎就叫左二人餐($298),抵食啲,包嘅嘢多啲。頭盤有沙律同忌廉湯揀,我要左沙律,感覺健康啲,而且佢啲配料算多,又夠大碟,唔會hea好有誠意;男朋友就要湯。小食係蜜糖雞翼拼芝士薯條,超級好滋味,前者夠香甜,後者夠邪惡,係魔鬼與天使嘅配搭。主菜係5揀1,我地叫左個西班牙芝士焗海鮮飯,裏面有好多蝦同青口,正!飲品包$30,超額就補水。天氣轉涼,唔敢飲凍野,於是我同男朋友一人叫左一款茶:我要Charming同佢要Blueberry Tea。我嗰杯Charming好香,有淡淡嘅甜味,好舒服。另外甜品有蛋糕,我地叫左new york cheesecake同 blueberry cheesecake。埋單有加一,除番平均每人$200左右,屬中等價格,但佢啲野食真係好足料夠大碟,啲staff又好有禮貌,同埋無限時坐耐啲都得,所以都俾得甘心嘅。
我嗰杯Charming好香,有淡淡嘅甜味,好舒服。