2009-03-23 17 瀏覽
今晚同胡家一行八人到Jimmy's Kitchen, 也是我第一次吃此餐廳。今晚無Set Dinner(見之前d食評話有的),我們散叫。先有麵包兩大籮(免費的),內好多款,麵包好軟,d牛油好香!我們點了Ceaser Salad ($88)幾好味,d菜好新鮮, d芝士雖然得少少但好正, 但就細碟咗少少!牛尾,有四大舊,經典好味,好入味,但不是十分淋, 配菜簡了薯仔粒。Rib Eye (五成熟,我哋本來話七成,好彩個waiter叔叔叫我們點五成好了) 好味, 廚房知我們Share食所以已預先切好, 好有肉汁,口感一流。配菜簡了洋蔥抄薯仔片及Garlic Mushrooms. Yummy!咖哩蝦(不辣的),份量都幾多,整得好干乾身,咖哩汁分開放在一邊。跟咖哩蝦的除了有飯外也有一大份印度胡椒脆餅,胡椒脆餅放在一個全盒上內有六種配料,例如:果jam,提子干,椰絲等…邊吃邊玩羊架(大約有三塊),一般好味, 配菜簡了芝士白汁焗薯仔片(超好味)及西蘭花。仲吃了大蝦海鮮闊麵,份量較少但都ok!甜品叫了麵包pudding($68) 好細,味道一般,無驚喜可以不試。但個Apple Crumble ($68)
!

甜品叫了麵包pudding($68) 好細,味道一般,無驚喜可以不試。但個Apple Crumble ($68)就好正,上面是Vanilla雪糕下面d crumble 加上蘋果&Berry,好清新。

環境好舒適,好靜,時間就好像停頓了一樣。Waiter服務一般,要叫才加水比我們飲。
六人吃了大約$1650,無叫酒,價錢都算合理!下次要試下d set lunch 先

2009-03-23
慶祝紀念
生日
  • 牛尾;咖哩蝦;Rib Eye;Apple Crumble(甜品)