2021-07-02
突然很想吃All Day Breakfast, 搬入TKO區找了一遍, 見到呢間好似唔錯原來幾年前我在旺角區分店也品嚐過, 印象最深當然是其PANCAKE啦~今晚來東港城分店試試先店舖容納量比旺角店大很多, 客人坐得相對舒適!未夠晚上七時來到, 唔使訂位都仲可以入座慢慢就人多, 幾乎Full house, 所以最好先訂位喔晚餐有set, 我已明確會點ADB, 男友就要肉眼Set包是日餐湯和飲品, 仲可以加錢換購其他食物不過一場來到, 當然要吃埋其出名甜品啦!daily soup是蘑菇湯, 不過不失, 唔會係好杰又唔係好稀的那種呢度唔係快餐形式, 很怕order完會以極速時間所有野上哂檯, 好似想趕人走咁好彩呢度唔係咁, 大家仲有交談時間OCIO classic all day breakfast全部食物都係熱暖的, 很明顯是即叫即做ADB好豐原, 有薯條, 蕃茄, 窩夫, 炒蛋, 雞扒, 茄汁焗豆, 沙律, parma ham雞扒超正, 個皮仲好脆, 一切開仲有肉汁bi出嚟, juicy!薯條都有咸味, 但又唔係加咗味粉果隻咸份量真心多, 我share咗d比男友都食唔哂 (可能一心諗住
今晚來東港城分店試試先
店舖容納量比旺角店大很多, 客人坐得相對舒適!
未夠晚上七時來到, 唔使訂位都仲可以入座
慢慢就人多, 幾乎Full house, 所以最好先訂位喔
晚餐有set, 我已明確會點ADB, 男友就要肉眼
Set包是日餐湯和飲品, 仲可以加錢換購其他食物
不過一場來到, 當然要吃埋其出名甜品啦!
好彩呢度唔係咁, 大家仲有交談時間
全部食物都係熱暖的, 很明顯是即叫即做
薯條都有咸味, 但又唔係加咗味粉果隻咸
份量真心多, 我share咗d比男友都食唔哂 (可能一心諗住留肚食甜品啦)
炭燒10oz美國肉眼伴紅酒燒汁
$189一d都唔貴, 咁大塊喎
個底仲要墊咗薯條同埋焗蔬菜
原汁原味咁真。燒出來的, 同醃過的很大分別 (最怕醃到無咩肉味同淋pat pat無哂肉一絲絲的口感)
男友點了5成熟, 生熟度剛好, 唔多筋同肥膏
10oz是真材實料
無經醃製過的牛肉是吃得出味道來, 其實簡簡單單蘸少許鹽就夠
分開上的紅酒汁, 男友試過都說好味
欣賞他們把汁分開上, 而不是淋在牛扒面頭
由於男友對甜品share不太合作 (因為少食甜) 落order前都說好要share架
我知他雖然都很飽, 但最後也完成和我一人一半share吃畢呢份waffle
焦糖香蕉朱古力窩夫
侍應也細心的, 見我們主食差不多用完時, 問道是否還有菜未上?
唔會食食下途中送來甜品, 話哂都有雪榚, 咁就唔使怕溶化
上檯一刻飄來很香的甜味和朱古力味道!
切下去是軟糯感, 面頭也淋上朱古力醬, 香蕉面是燒過的焦糖變成脆皮
將冰凍的雪榚和窩夫一齊食, 又凍又暖, 感覺非常良好~
不太好甜品的男友, 竟然食哂半份, 平時佢堅持唔食就唔食
咁即係....好好味啦~我都不禁要讚, 因為我唔鐘意做大嘥鬼