2022-04-28
難得疫情冇咁嚴重,限聚令又放寬,即刻約朋友去旺角行街,睇戲食飯,喺旺角睇完場戲,即刻上OpenRice望吓有咩好嘢食,見到附近有間Cafe啲嘢食都幾吸引,價錢又公道於是就去試吓。YOLO CAFE & BAR 喺染布房街6-8號華樂大廈地下。喺戲院行過去都係幾分鐘。去到門口見到入邊嘅裝修非常之整潔,光猛整齊,而且空間感十分足夠,坐低店員俾個QR code自己點食物,感覺都幾舒服。呢度俾人嘅感覺好放鬆,望下餐牌都有幾多嘢食,我哋點咗個是日精選,忌廉海鮮意大利飯,108元海鮮意大利飯買相好好,材料非常之豐富,飯煮到啱啱好軟硬度適中,加上忌廉芝士洋蔥海鮮,無論口感同味道嘅層次都非常之豐富,整體來講好難喺出邊食到咁好味嘅意大利飯。真係好好食。卡邦尼意粉 98 元。意粉好香芝士味道,加上有啲煙肉碎,整體來講味道好夾,而且入口好Juice,意粉煮到啱啱好,唔會太林 ,鹹淡度適中,值得推介。肉醬芝士焗大啡菇 78 元 ,呢個都算好抵食$78有兩個大啡菇,而且啡菇上面鋪滿芝士肉碎各種調味,味道層次非常豐富,加上焗香嘅芝士,新鮮多汁嘅啡菇一齊食,一流。美式咖啡 咁熱嘅天氣飲杯冰涼嘅美式咖啡,簡直係一個
去到門口見到入邊嘅裝修非常之整潔,光猛整齊,而且空間感十分足夠,坐低店員俾個QR code自己點食物,感覺都幾舒服。 呢度俾人嘅感覺好放鬆,望下餐牌都有幾多嘢食,我哋點咗個是日精選,忌廉海鮮意大利飯,108元
海鮮意大利飯買相好好,材料非常之豐富,飯煮到啱啱好軟硬度適中,加上忌廉芝士洋蔥海鮮,無論口感同味道嘅層次都非常之豐富,整體來講好難喺出邊食到咁好味嘅意大利飯。真係好好食。 卡邦尼意粉 98 元。意粉好香芝士味道,加上有啲煙肉碎,整體來講味道好夾,而且入口好Juice,意粉煮到啱啱好,唔會太林 ,鹹淡度適中,值得推介。
美式咖啡 咁熱嘅天氣飲杯冰涼嘅美式咖啡,簡直係一個享受,加上餐廳環境非常舒適好難喺旺角搵到咁好嘅地方。好值得推介👍