2024-03-29 498 瀏覽
今晚六點半 行過見呢間泰菜館有位 又到左晚餐時間有d 餓 就入左去食晚飯叫左以下食物:- 泰式木瓜沙律 (7/10) 辣辣地 不過不失 開胃前菜都ok- 酸辣椰汁雞湯 (8/10) 加左椰子都仲有冬蔭功既味道 都還好但重點係以下呢樣 - 泰式船河 (-1000/10)入面有豬肉 豬肉丸 炸豬皮 都三塊豬肝其他配料唔講 但豬肝一咬入去 就有血水滲出黎。 我地同店員反映, 第一個店員冇聲出,於是叫左第二個店員定唔知店長過黎,過到黎語氣帶不屑咁同我地講: 泰國人食豬肝不嬲都鐘意生食,我地都唔知香港人點食, 但我地就係咁食,你下次叫煮熟d 囉! 下!? 乜豬都會生食? 我真係孤陋寡聞。 本身都唔預佢退錢 只係想提醒下佢。 但店員咁既態度, 唔怪得香港既飲食業愈搞愈差, 原來就有你呢間害群之馬。大家唔怕食生豬 同受氣 可以過黎。 但我一定唔會再幫襯!

叫左以下食物:

但重點係以下呢樣 - 泰式船河 (-1000/10)
入面有豬肉 豬肉丸 炸豬皮 都三塊豬肝

大家唔怕食生豬 同受氣 可以過黎。
但我一定唔會再幫襯!
泰式船河