2022-10-01
去探完朋友屋企,帶我哋去附近食晚餐,去到餐廳以為係普通一間酒吧, 睇 menu先發現原來有好多唔同種類嘅串燒,仲要比出面一般居酒屋好抵食!一坐低叫完嘢飲,有可以 refill嘅蝦條配酒。芝麻雞翼🌟去居酒屋必食,炸到卜卜脆嘅雞皮,雞皮唔算好肥岩岩好,腌好雞肉入面夠哂味。雞泡魚乾🌟送酒必備嘅雞泡魚乾,烤完好有咸香味,愈食愈上癮。燒粟米🌟粟米嘅燒焦色岩岩好,聞落去勁香,食落充滿牛油香同粟米嘅甜味。燒翠玉瓜🌟又一樣必食嘅串燒食物!好juicy又多汁嘅翠玉瓜,剩係輕輕用鹽調味已經好好食,忍唔住再encore 雞軟骨🌟面烤到少少金黃,不過個人鍾意再烤耐少少嘅雞軟骨,鍾意脆卜卜嘅口感多啲,都係以鹽調味。煙肉車厘茄🌟車厘茄燒到夠哂甜,同煙肉一齊食可以減淡油膩感。炸蝦🌟表面炸到鬆脆,而且一啲都唔厚粉,蝦肉咬落幾彈牙,配埋沙律醬一流。海蝦🌟烤嘅程度岩岩好,蝦殻面鹽落得比較多,入面蝦肉未夠入味,食落唔算好新鮮,一般水準。燒茄子🌟串燒必食嘅茄子,夠晒多汁大件,配埋少少辣粉好開胃。
一坐低叫完嘢飲,有可以 refill嘅蝦條配酒。
芝麻雞翼🌟
雞泡魚乾🌟
送酒必備嘅雞泡魚乾,烤完好有咸香味,愈食愈上癮。
燒粟米🌟
燒翠玉瓜🌟
雞軟骨🌟
煙肉車厘茄🌟
車厘茄燒到夠哂甜,同煙肉一齊食可以減淡油膩感。
炸蝦🌟
海蝦🌟
燒茄子🌟
串燒必食嘅茄子,夠晒多汁大件,配埋少少辣粉好開胃。