2022-06-06
之前成日聽朋友講Goodgood 好好食將好簡單嘅食材都煮到好好味一路想試都冇的起心肝book點知最近見佢地話做到七月頭就結業所以就襯最尾一個月去試一試鋪頭12:15 開 我地早咗半個鐘到去到都已經排晒長龍🥹等到開門 留咗電話等佢call 我地返去去到兩點半終於有得食了🥰✨Good Good飯有牛油果,高湯玉子燒,炸金菇,杏鮑菇,甘荀,飯係用日本珍珠米,玉子燒食落去好入味同好滑,炸金菇好好味🥰 估唔到咁簡單嘅素菜都可以煮到咁好味🙌🏻✨椒麻烏冬麻辣雲耳,青瓜,溏心蛋,花生,芝麻,莞茜,好惹味,越食越辣好刺激🥵 不過兩樣主食揀我會prefer Good Good飯😋✨抹茶黑豆麻薯磅蛋糕雖然賣相唔好typical 嘅靚蛋糕,但係食落去有好rich 嘅抹茶味🍵 texture外面有啲仲曲奇咁脆,中間係軟腍腍,加埋麻薯一齊食好夾😋😋雖然食材同菜式都係簡單平淡為主,但係食得出店員好俾心機製作,再睇返佢地ig 講佢地嘅宗旨係去將好嘅食物帶俾身邊愛嘅人,就係呢份心機已經好值得支持💛💪
將好簡單嘅食材都煮到好好味
一路想試都冇的起心肝book